Atât în cazul echipamentelor de joacă amplasate în locuri publice, cât şi în grădinile caselor private, trebuie să ţinem cont de situaţia în care de exemplu, cade un copil din turn, acesta să nu se accidenteze grav.

Potrivit reglementărilor actuale, în locurile publice unde înălţimea de cădere este mai mare de 1 m, este obligatorie folosirea unui pavaj amortizator. Sub 1 m se acceptă ca înveliş şi iarba, astfel, în cazul echipamentelor de joacă mai joase, ca de ex. balansoarul, nu se impune amplasarea unui pavaj de siguranță, cu excepţia în care acesta ar fi aşezat pe o suprafaţă de beton.

Chiar dacă aceste reglementări privesc locurile publice, merită să se ţină cont de cuprinsul lor şi în cazul amplasării locurilor de joacă la case private deoarece scopul lor principal este de a reduce riscul eventualelor accidentări. Desigur, respectarea acestor reglementări nu este o garanţie că nu vor avea loc julituri sau contuzii, dar utilizarea pavajelor de cauciuc Rubber Tech reduce această posibilitate, iar flexibilitatea suprafeţei protejează împotriva accidentărilor la nivelul capului.

Pavajele de cauciuc Rubber Tech pot fi aşezate pe suprafeţe de beton, asfalt sau chiar pentru învelirea suprafeţelor uzate din beton din curţile grădiniţelor şi şcolilor. De asemenea, pot fi folosite pentru transformarea terenurilor de joacă cu nisip, în urma întreprinderii lucrărilor prealabile.

Pavaje de cauciuc cu caracter amortizator